Back to All Events

UTSÅLT! Kreativa huset, Leksand

Fäboland - Thelma och Louise i Allmogestil. 
Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges bästa folkmusiker. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och antinationalistiska budskap för de folkmusiken in i nutidens Sverige. De har under sju års tid turnerat runt om i Sverige och Europa med föreställningen på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener. 

Under 2015 var duon bland annat aktuell med en Europaturné, blev nominerade till årets traditionsbärare 2015 tillsammans med Folkmusiker mot rasism på Folk och Världsmusikgalan och 2016 släpper de sin debutplatta. De har blivit förärade ett eget humorprogram i Sveriges Radio P3 och leder seminarier och diskussioner gällande tradition och folkkultur.

Earlier Event: September 30
Ovanmyra bystuga, Rättvik