Back to All Events

Folkmusikens hus, Rättvik

Stockholm Lisboa Project har spelat i ungefär 20 länder, har nominerats till Songlines Music Awards i Storbritannien och till Årets grupp på svenska Folk & Världsmusikgalan och de har inte mindre än två gånger mottagit de tyska skivkritikernas pris.

I det här projektet, som nu väl bör sägas vara mer av en institution, så utforskar de sina olika kulturer och traditioner och vad som händer med dem när man färdas tvärs över Europa. Från Portugal i sydväst till Sverige i nordöst - det skiljer 400 mil rent geografiskt men musiken är ändå så nära.

Rita Maria - fadosång
Simon Stålspets - mandora, gethorn, munspel och sång
Sérgio Crisóstomo - fiol och sång
Alice Andersson - saxofoner och sång
 

Earlier Event: April 15
Västbergs bystuga, Rättvik
Later Event: April 23
Aspeboda bygdegård