Back to All Events

Högfjällshotellet, Sälen


Spelmansförbundets höststämma flyttar till Sälen och Högfjällshotellet som kan erbjuda 1600 bäddar i såväl hotellrum som lägenheter och möjligheterna till buskspel är stora då det enbart kommer att vara spelmän på anläggningen.

Stämman kommer att gå under namnet ”Låtar på gränsen” och anspelar förstås på Sälens geografiska placering nära den norska gränsen. På andra sidan gränsen, finns trakter med mycket folkmusiker som verkar i en stark och levande tradition. Vi kommer att bjuda in dessa till vår stämma på fjället. Tanken är att detta blir en mötesplats över gränsen med spelmän från Dalarna, Hedmark, Rørostrakten, Lillehammer och Gudbrandsdalen.

Vi kommer att få uppleva en helg med trevlig norsk-svensk samvaro, kurser, vandring, konserter, allspel, buskspel samt boende och mat i toppklass. Allt inringat av vårt lands sydligaste fjällvärld i vacker höstskrud.

Prisexempel boende

- 6-bäddslägenhet med självhushåll 1190 kr/lägenhet för två nätter

- hotellet med del i dubbelrum inkl frukost 850 kr/person för två nätter

För bokning, välkommen att kontakta Sälens Högfjällshotell
tel 0280-871 00, info@hogis.se

Det finns möjlighet att åka buss från Stockholm eller Falun, tur och retur, till priset 600 kr respektive 300 kr. Här kan du läsa mer om hur du bokar.


För frågor och övrig info om Sälenstämman, välkommen att kontakta Anders Bjernulf (projektledare) tel 070-237 95 00, ab@desadnorden.se 

Earlier Event: September 18
Ore kyrka, Furudal
Later Event: September 24
Högfjällshotellet, Sälen