Back to All Events

Folkmusikens hus, Rättvik

Låtspelskurs med Anders "Tjoppe" Jakobsson och Leif Göras!

I somras, i samband med Zornmärkesuppspelningarna i Mora, fick Dalarna ytterligare två guldspelmän. Alltså två spelmän som tilldelats Zorns guldmärke. En utmärkelse man får enbart om man betytt eller betyder något speciellt för traditionsspelet.

Anders Tjoppe Jakobsson arbetat dagligdags i Dalasinfoniettan som dess konsertmästare men har så många strängar på sin fiol! Han är uppvuxen i ett spelmanshem och hade sin far, Pelle Jakobsson, som första fiollärare. Tjoppe tillbringade dock sina tidiga, och lite senare år med kusinerna - bröderna Perra och Olle Moraeus - och gruppen “Tre unga Orsaspelmän”. Nu för tiden ägnar han även turné- och speltid med musikerna Åsa Sundstedt och Jogga Ernlund och spelar då lika gärna låtar som musik av Piazolla. 

Leif Göras är uppvuxen i Östbjörka utanför Rättvik, och har lärt sig konsten att spela fiol av sin far Göras Anders. Idag är han pensionär sedan några år tillbaka men väldigt aktiv som spelman och musiker. Han framträder frekvent med familjen i Görasbackens spelmän och är förutom det även medlem i Orsa Spelmän. Ständigt aktuell alltså med turnéer med Benny Andersson & Co.

Anmälan på: 
http://6951.shop.textalk.se/se/article.php?theme=classic&id=6951&art=97492450

Kursavgift: 1000:-
FMH-medlem: 850:-
Lagledare i lag som samarbetar med Stf Bilda eller Student: 500:-

Earlier Event: January 14
Folkmusikens hus, Rättvik
Later Event: January 19
Folkmusikens hus, Rättvik