Back to All Events

Folkmusikens hus, Rättvik

WHEN WE DO BINGSJÖ

Välkommen till en konsert utöver det vanliga med musikaliska influenser efter starka musikaliska personligheter i Bingsjö! The magic fiddlers Jon Holmén, Ellika Frisell, Bridget Marsden och Emma Reid säger så här:

”Att mötas i musiken. Improvisation. Närvaro. Kontraster. Kommunikation. Frihet. Allt detta ryms i frasen When We Do Bingsjö. För oss betyder det ett sätt att spela, ett sätt att närma sig musiken snarare än specifika låtar. ”Bingsjö” är för oss ett sätt att uttrycka sig på ett språk vi gillar, avslappnat och fritt, som vi har fått inspiration till av att lyssna på gamla spelmän, bl.a. Päkkos Gustaf, Nils Agenmark och Hjort Anders Olsson.”

Välkommen in i ett musiklandskap där fyra fantastiska spelmän möts och tillsammans skapar When We Do Bingsjö.

Earlier Event: October 14
Kulturhuset Tio14, Falun
Later Event: October 20
Kyrkan, Dala-Floda