Back to All Events

Geschwornergården, Falun

Det är Folkmusiknattahelg i Falun och förnatta på Geschwornergården. Restaurangen öppnar kl 18 men konserten börjar kl 20.

På besök kommer Guro Kvifte Nesheim! Hon växte upp med hardingfela i Oslo och förstod när hon var på folk- och världsmusiklägret Ethno i Rättvik för ett antal år sedan att det är folkmusiken som ska vara hennes liv.

Sedan hon flyttat till Sverige har hon samlat några av sina favoritspelmän till GKN5. Gruppen bjuder på härligt dansant musik.

GKN5 spelar låtar efter spelmannen Salve Austenå från Tovdal i Åmli kommun i Norge samt egna kompositioner. De undersöker hur solokaraktären i hardingfelespelet kan bevaras i samspel och beskriver sitt sound som en orkestrerad hardingfela.

Köp biljett här

Välkommen!

Earlier Event: November 2
Ovanmyra bystuga, Boda kyrkby
Later Event: November 10
Kulturhuset tio14, Falun