Back to All Events

Spelmansresa till Stockholm

Häng med på mikro-spelmansresa! Lördag den 19 maj anländer Stora Dalkarlsvandringen till Gamla Stan. Där önskas dräktklädda spelmän i mängder – i alla fall så många som ryms i en halv-turistbuss, ca 20 stycken – som spelar gångbara gånglåtar och en och annan polska.

Bussresan börjar vid 7-tiden där de mest avlägsna medverkande bor (Mora) och följer en lämplig rutt längs Riksväg 70 för att fylla på bussen (du bjuds på färdkost i form av en fet macka och kaffe).

Marschen, tillsammans med vandringsmännen och –kvinnorna, avgår från Skeppsholmen vid brofästet och går via National Museum uppför Slottsbacken till Stortorget i Gamla Stan. Där sätter man punkt för årets vandring med pompa och ståt. Efteråt (ca 15.00) bjuds du på middag på Grillska Huset!

Och du … även returresan ingår…

Anmälan till dsf@folkmusikenshus.se eller anna.aronson@hotmail.se senast 11 maj – först till kvarn! Repertoaren (kommer att läggas ut på Dalarnas Spelmansförbunds hemsida), exakta tider och bussrutt fastställs när medverkandelistan börjar klarna.

Frågor: Anna Aronson 070/35 36 105               
            

Earlier Event: May 18
Årsunda, Sandviken
Later Event: May 26
Hembygdsgården, Sunnansjö