Back to All Events

Folkmusikens hus, Rättvik

UTI FRISKA GRÄSET GRÖNA
En sommarkonsert med duon Bölja/Härdelin

Folksångerskorna Johanna Bölja & Emma Härdelin sjunger folkvisor i tät samklang i programmet Uti friska gräset gröna. Det bjuds både kända och mindre kända pärlor ur den svenska visskatten, som t ex våra finaste sommarkoraler, märkliga visor från skog och fäbod, längtansfulla skillingtryck och tungvrickande polskor. Avskalat och stämningsfullt sjunger Bölja/Härdelin visor som hör sommaren till.

” I drygt en timme levererar duon med rungande värme och djup, tillika klarhet och klang, fantastiska variationer på folkvisa och psalm, från norra Jämtland ända bort till Gammalsvenskby i Ukraina. Skillingtryck, tretakt, kulning, skämtvisa, vallvisa, glädje, längtan, förtvivlan, björnar, vargar, huldror och rövare. Allt levereras med en inte ofta hörd kombination av styrka, humor och ömhet.” Maria Dahlström, Hälsingetidningarna 2016

Emma Härdelin tillhör den fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker och har gjort sig ett namn på folk och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel.

Johanna Bölja är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har turnerat med band som Ranarim och Rallarnas Visor och sjungit verk av tonsättaren Karin Rehnqvist.

Emma Härdelin är begåvad med en makalöst vacker sångröst…” Gefle Dagblad 2015

”Bölja har en av de bästa rösterna i den svenska folkmusiken..” SvD 2014

I samarbete med Bilda Mitt med stöd av Kulturrådet
Biljett köper du HÄR

 

Earlier Event: July 2
Kafé Nyfiket, Rättvik
Later Event: July 2
Boda Gammelgård, Boda Kyrkby