Back to All Events

Brömsgårdarna, Leksand

Folkmusik på Kulturkalaset

När Kulturkalaset går av stapeln 1 september i Leksands centrum finns det en stor portion folkmusik med i programmet. Och hela evenemanget är gratis! Spelmansförbundet är på plats och står som värdar för den lilla akustiska scenen inne på Brömsgårdarna. Här finns också Folkmusikens hus butik, fiolbyggare Jakob Ainegren och Ovanmyra matglädje som serverar hagerbulle och tuttul till kaffet.

Godbitar ur Kulturkalasets program (Hela programmet hittar du här):

Låtkurs: Bodapolska
Lär dig ett par nya Bodapolskor. Musiken i Boda har länge haft ett särkilt skimmer för både spelmän och dansare. Vad är det som är så speciellt med svänget i Boda? Jon Holmén guidar och lär ut. Här anmäler du dig till kursen!
Plats: Brömsgårdarna 14:00-15:00

Folk på scen
Dalarnas spelmansförbund presenterar ett blandat program med spelmän och sångare på den lilla akustiska innergårdsscenen på Brömsgårdarna. På scenen står Sofia Sandén, Vega Nordkvist, Leksands lilla spelmanslag, Ulf Störling, Anna-Karin Rågfälts, Anna Deras, Jesper Molin, Jon Holmén, Maria ten Wolde, Allan Janson & Jakob Ainegren. Slå dig ner, ta en kaffe med dopp och blir du sugen finns plats för buskspel och inhopp på scenen innan eller efter programmet.
Plats: Brömsgårdarna 15:00-17:00

Erlend Viken & Marius Graff
Fiol- och hardingspelmannen Erlend Viken har tillsammans med gitarristen Marius Graff hittat sitt eget uttryck som verkligen sticker ut. Duon är aktiv både i hemlandet Norge och runt om i världen. De har genom sina energiska liveuppträdanden fått fans över genregränserna. Lyssnaren får höra musik baserad på traditionell musik från Norge och Sverige med influenser från oldtime, rock och blues med ett stort mått improvisation.
Plats: Udden 17:00-17:30

Frifot
Med en outsläcklig glöd, hämtad ur en levande tradition, har dessa musikanter som få andra berört sin publik och inspirerat sina medmusiker i tre decennier. Tre naturkrafter som förenas i en rytande fors med glitter på vågskummet. Lena Willemark, Per Gudmundson och Ale Möller strålar samman på Udden och ger oss en musikupplevelse vi inte vill missa. Ta kläder efter väder!
Plats: Udden 18:45-19:30

Sofia Karlsson & Bengan Jansson tillsammans med Jubileumskvartetten
Kulturkalaset avslutas med en konsert för att fira att Leksand fyller jämnt. Sofia Karlsson och Bengan Janson får sällskap av den för nya konstellationen Jubileumskvartetten. Kom och lyssna till en musikalisk superduo med spelkamraterna Alm Nils Erson, Tommy Gjers, Pär Ohlson och Benedetta Simeone.
Plats: Leksands kyrka 20:00-21.15

Earlier Event: August 18
Hembygdsgården, Dala-Floda
Later Event: September 2
Kättingsmedjan, Furudal