Back to All Events

Folkmusikens hus, Rättvik

TRIO DEL NORTE
Eldigt temperament, hjärtskärande toner och spännande rytmer fyller luften när Trio del Norte kliver upp på scenen i Costura del corazon, Hjärtats sömnad. De bjuder på kraftfull flamencodans, vacker spansk gitarr och blåsinstrument som stundtals åtar sig flamencosångens melodier, stundtals inspireras av jazzens ”Afro Blu” eller Manuel de Fallas ”Fuego Fatuo”. Gruppens gitarrist Erik Steen och dansare Pia ”del Norte” Pohjakallio hör till några av de mest anlitade flamencoartisterna i Norden. Tillsammans med musikaliska kameleonten Kai som både tutar rocksax i The Refreshments, spelar med Linton Kwezi Johnson och hyllas för sina klarinettsolon i Jakob Norgrens storband, skapar Trio del Norte en unik scenupplevelse.

Earlier Event: October 13
Folkmusikens hus, Rättvik
Later Event: November 1
Folkmusikens hus, Rättvik