Back to All Events

Folkmusikens hus, Rättvik

ETHNO ON THE ROAD
I Rättvik genomförs varje år folk- och världsmusiklägret Ethno med unga musiker från hela världen. Fem av deltagarna plockas sedan ut för att turnera tillsammans under en tvåveckorsperiod. Årets Ethno on the road är lite utöver det vanliga. Ett mycket musikaliskt gäng ska ut på vägarna ihop med ledarna Peter Rousu, bas/gitarr från Vikarbyn och Sandra Marteleur, på fiol, från Stockholm. Den mest avlägsna deltagaren är den magnifika pi´paspelaren Fan-Qi från Taiwan. Från Bogota i Colombia kommer den fantastiska sångaren och dragspelaren Diana Burco, som redan mottagit en Latin Grammy Award. Från Dallas i Texas kommer den talangfulla och ständig lyckliga percussionisten Josh Willis! Den erfarna gitarristen Liam Roudil är från Bretagne i Frankrike och sist men inte minst så åker klarinettstudenten Lovisa Mannela från Sundsvall med på turnén.

Earlier Event: October 27
Folkmusikens hus, Rättvik
Later Event: November 8
Kulturhuset tio14, Falun