Back to All Events

Folkmusikens hus, Rättvik

RYDVALL/MJELVA
Duosamarbeten med hardingfela och nyckelharpa hörs inte så ofta, repertoarerna och spelstilarna på de två instrumenten är så olika. Hardingfelan ligger i ett ljusare register och nyckelharpan har en djupare och fylligare ton. Tillsammans bildar de en nyskapande klang med gamla instrument och får hela 25 strängar i gungning. Duons första album “Isbrytaren” slog ner som en bomb på den skandinaviska folkmusikscenen. Den samlade kritikerkåren öste beröm och skivan mottog pris som årets album på den svenska Folk- och Världsmusikgalan samt det prestigefyllda Folkelarmpriset. Albumet nominerades även till Manifestipriset i Sverige samt till Spellemannprisen, Norges motsvarighet till Grammisgalan

Earlier Event: November 17
Folkmusikens hus, Rättvik