Back to All Events

Kreativa huset, Leksand


LÅTSPELSKURS MED VEGA NORDKVIST & ULF STÖRLING

På den här kursen får du träffa Ulf Störling och Vega Nordkvist var för sig men också tillsammans under något pass.

Vega Nordkvists fiolspel kännetecknas av tydliga rytmer och kraftfull, glittrig klang. Hennes specialitet är Dalarnas traditionella fiolmusik, framförallt låtar från Bingsjö, Rättvik och Orsa. 2018 utsågs hon till årets Päkkos Gustaf-stipendiat.

Ulf Störling kallar sig för ’regionalromantiker’ med ett okuvligt intresse för gamla låtar och gammalt spel. Han har låtar efter främst hälsingsspelmän men nu har han bott i Insjön, Leksand i över femton år, lärt lite låtar av Ralf Mååg och kanhända tar han upp en ”kringel” eller ”svenska” efter honom.

Kursstart: Fredag 28 juni kl 10.00
Kursslut: I samband med stämman lördag den 29 juni

I kursavgiften ingår kurs i två dagar, frivilligt deltagande i spelmansstämman i Leksand, kaffe med tilltugg under kursens gång, frivilligt bad vid Siljans strand och annat kul. Kanske kan vi locka till majstångsresningen i Åkerö.

Här kan du anmäla dig!

Kursen arrangeras av Folkmusikens hus i samarbete med Leksands spelmansstämma och med stöd av Kreativa huset och Bilda Mitt.

Earlier Event: June 28
Kreativa huset, Leksand
Later Event: June 28
Kreativa huset, Leksand