Back to All Events

Boda Gammelgård


Danskurs med Lina Palmgren och Emma Reid.
Vi tillägnar oss polskan med fokus på dansens musikaliska dimensioner och lär oss konkreta verktyg för att få till en bra dansupplevelse. Med fokus på kommunikation, lyhördhet och musikalitet undersöker vi samdansen i dansparet och mellan dansare och musiker.

Kursen riktar sig till nybörjare, men mer vana dansare är också välkomna. För dig som redan dansar en del är det ett bra tillfälle att få nya perspektiv och mer tid att utveckla dansen. Vi kommer att dansa med alla och i alla roller så det går bra att delta utan danspartner.

Lina Palmgren är en erfaren dansare och pedagog i den folkliga genren. Hon har under många år fördjupat sig i den folkliga danskroppens förhållande till tyngd och transparens, dess intima koppling till spelmansmusiken, samt att vidareutveckla en estetik som kommer ur detta förhållningssätt. Utbildad på Danshögskolans Folkdansutbildning (examen 2006).
Emma Reid är en musiker med bredd och nyfikenhet, en djupt personlig spelstil och en förmåga att tala genom fiolen. Hon samarbetar gärna med dansare och berättare och spelar med bl a Ellika Frisell och Daniel & Emma Reid. Utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

Tid: måndag 1 juli och tisdag den 2 juli 10,00 - 15,00
Pris: 800 kr som betalas in på bankgiro: 204 – 4931, ange kod: Siljan 137
E-mail: siljan@kulturens.se Info: 070-377 13 3
(med reservation för ändringar)
Välkommen!


Earlier Event: July 1
Boda Gammelgård
Later Event: July 1
Folkmusikens hus, Rättvik