Back to All Events

Ärteråsens fäbod, Furudal

Låtspelskurs i Ärteråsen som är en av landets största bevarade fäbodar med 12 eldhus och flera andra byggnader. Eldhusen är de gamla timrade bostäderna på fäbodarna. De består av ett långsmalt rum med väggfasta bänkar, jordgolv, en öppen eldstad i mitten och en röklucka i taket. Ärteråsen ligger högt med milsvid utsikt, ca 20 min bilfärd från Furudal, och är en levande fäbod med fjällkor på vallen.

Till denna unika plats bjuder vi in till låtkurs fredag 9 augusti. Det bli en heldag kring den musik som spelats i de milsvida gränsskogarna mellan Dalarna och Hälsingland. Sofia Svahn, Magnus och Ola Bäckström håller i låtarna från Ore, Täpp Ida Almlöf, Erika Lindgren Liljenstolpe och Johan Nylander står för låtarna från Bingsjö och Gunnar Östergårds tillsammans med Bengt Jonsson håller i låtarna från södra Hälsingland. Vi blandar spelstuga med låtutlärning. Vi delar upp oss i tre olika eldhus, ett för varje låtområde, och roterar så att alla deltagare under dagen får spela låtar från alla områdena.

Kursen hålls i eldhusen och låtarna ackompanjeras av en knastrande brasa. Det kan bli lite rökigt, och det kan bli lite trångt. Om augustisolen skiner därute har vi hela vallen till förfogande om vi vill ha mer utrymme och slippa röken, men regn och kyla kan göra att vi hellre hålls kvar i eldhuset. Eldhuset kan också vara den bästa miljön oavsett väder. Vi fördelar oss i grupper om ca 10 personer i varje eldhus.

Det du vill äta och dricka under dagen tas med i egen packning. Du bör planera för förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch. Eldarna är igång i eldhusen, så vill man laga lunchmat över öppen eld så går det bra. Kläder efter väder och omständigheter.

Anmälan till kursen här

Varmt välkommen!

Earlier Event: August 3
Stjärnsunds herrgård
Later Event: August 10
Furudals bruk, Ore