Back to All Events

Högfjällshotellet, Sälen

Låtkurs med Leif Inge Schjølberg från Vågå, Norge
Han är uppväxt i Vågå och har spelat fiol sedan 8 års ålder. Har har lärt av sin far och Hans H. Holen, men har också lärt av äldre spelmän i Vågå. Han har haft som hobby å söka upp gamla spelmän i Vågå för att lära sig låtar och olika spelsätt i folkmusiken i Vågå.

Han har vunnit Landskappleiken solo fele klasse A, 1994 i Rauland, 1995 i Førde, 1996 i Vågå og har givit ut soloskivan Storsagje. Har också varit aktiv dansspelman med gruppen Visdals kvintett som har gett ut: Fante Nils, Slåttdonan og Ved Gjende.
Leif Inge har haft konserter i Sverige och Danmark. Har också haft kurs i USA och England flera gånger.


Kostnad: 500:-, medlem i DSF 300:-
Anmälan: dsf@folkmusikenshus.se
Skriv namn, adress och personnummer i anmälan.

Vi rapporterar kursen till studieförbundet Bilda

Earlier Event: September 20
Högfjällshotellet, Sälen
Later Event: September 27
Västbergs bystuga, Rättvik