Aktuellt från försäkringen för instrument

Vi vill passa på att informera och påminna om något viktigt som gäller vår förnämliga instrumentförsäkring. Tack vare att vi själva sköter en stor del av hanteringen kan vi erbjuda alla medlemmar en billig försäkring som gäller i hela världen och har en låg självrisk. Det brukar vara så att när man väl tecknat sin försäkring så tror man det bara rullar på. Men…………

Ett värderingsintyg ska inte vara äldre än 5 år.

Det som är viktigt för dig som försäkringstagare är att du har rätt värdering av ditt instrument. Skulle du råka ut för en skada eller förlust är det ditt värderingsintyg som ligger till grund för ersättningen. Om du har instrument värt 30000:- eller mer bör man ha värderingsintyg vid tecknande av försäkring. Skulle man ha t.ex. en fiol värd 100000:- eller mer ska värderingintyg finnas med ansökan. Värderingsintyg kan utfärdas av våra utmärkta professionella fiolmakare!

För din egen skull: se till att du har rätt nivå på din försäkring!

Om du tror att du bör förändra din försäkring finns blankett på vår hemsida. Klicka dig fram via Instrumentförsäkringen.

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Sven Roos

Försäkringsansvarig