Folkmusiknatta redan på dagen

I helgen går årets upplaga av Folkmusiknatta av stapeln på Kulturhuset tio14 i Falun. Till skillnad från de föregående åren är Natta inte två nätter i rad utan allt sker på lördagen 12 nov, dag som natt. Precis som vanligt blir det ett späckat program med konserter och dansmusik från fyra scener på Kulturhuset tio14. Dörrarna slår upp kl 17:30.

Anders Nygårds på Folkmusiknatta 2010. Foto: Jon Holmén

Nytt för i år är att redan innan programmet drar igång på Kulturhuset, tidigare Folkets hus, har Folkmusiknatta pågått i flera timmar ute på stan i Falun. Det blir uppträdanden på Stadsbiblioteket, Falangallerian och Bergströms galleria och buskspel på inte mindre än tre pubar i centrala Falun. För den som vill komma in från kylan och spela eller lyssna på några låtar bjuder Kopparhatten, Bishops Arms och Kings Arms in till en mysig eftermiddag med möjlighet att kombinera mat och dryck med låtspel från både Dalarna och Brittiska öarna.

För den som vill fördjupa sina kunskaper i dans, sång eller spel finns fyra kurser att välja mellan på Kulturhuset. Årets meny innehåller balkansk sång, nybörjarmunspel, polskedans och fiolkurs med låtar från södra dalarna. Kurserna bokas på www.folkmusikenshus.se

Lyset i Forsen på Folkmusiknatta 2013 Foto: Jon Holmén

Hålltider 12 nov

Minikonserterna på galleriorna håller på mellan 13:00-15:00.
Dalarnas Ungdomsspelmanslag (DUS) har konsert 14:00 på Stadsbiblioteket.
Kings Arms har irländskt jam mellan 14:00-17:00 och värdar för jammet är Plastic Paddy, en keltisk klenod i Faluns musikliv. 
På Kopparhatten och Bishops Arms blir det spelmansmusik i bästa buskspelsanda mellan 15:00-18:00.

Programmet på Kulturhuset tio14 drar igång på allvar kl 19:00, men redan 18:00 kan man gå en introduktionskurs i polska.

Läs mer om programmet på Folkmusiknattas Facebooksida. Klicka här!