Börja spelmansåret 2017 med Guldkurs

I somras, i samband med Zornmärkesuppspelningarna i Mora, fick Dalarna ytterligare två guldspelmän. De är de senaste att ta emot Zornmärket i guld som tilldelas synnerligen framstående traditionsbärare och av många ses som den finaste utmärkelse en spelman kan få. Den 15 januari får du chansen att höra mer av Anders och Leif när de håller en heldagskurs tillsammans på Folkmusikens hus i Rättvik.

Anders Jakobsson

Anders Jakobsson arbetar dagligdags i Dalasinfoniettan som dess konsertmästare men har så många strängar på sin fiol! Han är uppvuxen i ett spelmanshem och hade sin far, Pelle Jakobsson, som första fiollärare.  Anders tillbringade dock sina tidiga, och lite senare år med kusinerna - bröderna Perra och Olle Moraeus - och gruppen “Tre unga Orsaspelmän”. Nu för tiden ägnar han även turné- och speltid med musikerna Ann-Sofie von Otter och gruppen Three for tango med Åsa Sundstedt och Jogga Ernlund och spelar då lika gärna låtar som musik av Piazolla.

Leif Göras

Leif Göras är uppvuxen i Östbjörka utanför Rättvik, och har lärt sig konsten att spela fiol av sin far Göras Anders. Idag är han pensionär sedan några år tillbaka men väldigt aktiv som spelman och musiker. Han framträder frekvent med familjen i Görasbackens spelmän och är förutom det även medlem i Orsa Spelmän, alltså ständigt aktuell med turnéer med Benny Andersson & Co.

För att anmäla dig till kurs den 15 januari klicka på länken: Guldkurs!