Prata med låtarna - Att blotta gömda krafter i låtarna genom arrangemang

Är du trött på lagets eller din grupps gamla arrangemang? Välkommen till ett seminarium, från filosofiskt till handgripligt praktiskt, om alla de möjligheter låtarna besitter att arrangeras för vilken ensemble-form som helst! Noter eller gehör, proffs eller amatör, det spelar ingen som helst roll: det är låtarna som talar, och de håller!

Vår del av världen är begåvad med en folkmusik oerhört rik på starka melodier. Låtar som står sig alldeles förträffligt på egna ben, utan några som helst ytterligare musikaliska arrangemang runtikring.

Denna styrka gör dock att de slitstarkaste låtarna även med lätthet bär nästan vilket typ av arrangemang som helst.

Vad finns det för krafter under ytan i låtarna som burit i urminnes tider? Utmaningen i att arrangera folklåtar är att hitta dessa latenta energier, blottlägga dessa och förstärka dem på ett kreativt och effektivt sätt genom t ex form-arbete, harmonier mm mm. Låtarna innehåller redan alla svaren, DNA-tråden, utmaningen är att hitta dem, ”att prata med låtarna”.

Karl-Johan Ankarblom är kompositör och spelman och har bland annat arrangerat musiken i Symphonic Stomp med Görgen Antonsson och till Folk All in Band. Är också precis uppmärksammad för sin mellanakt i senaste melodifestivalen!

Välkomna till en workshop i arrangering med Karl-Johan Ankarblom.

Tid och plats: 19 mars kl 11.30 - 14.30 på Folkmusikens Hus

Kursavgift: 500:-

Medlem i FMH: 350:-

Student: 200:-

Bilda GävleDala-samarbete: du går gratis!