Välkommen till Lerdalsstämman & Allspelslåtarna!

Svärdsjö Spelmanslag hälsar välkommen till Lerdalsstämman den 18-19 mars. Vi har tagit över stafettpinnen som värdlag i år efter att Älvdalslaget utsåg oss förra året.

Det brukar inte sitta fast på Lerdalshöjden. Det vet vi. Vi ska hålla traditionen vid liv och se till att förtöjningarna brister i god och kontrollerad ordning. Målet är att dra i väg festen mot det härliga musikaliska hav den hör hemma. Kluck. Kluck. Folkmusikens, festens och sångens vågor ska rulla på Lerdalshöjden.

Svärdsjölaget uppmanar alla att inte bara trimma instrumenten väl utan också se till att sångmusklerna är uppmjukade. En rad friska visor och kupletter ska serveras under och efter maten på lördagskvällen, flera av allsångskaraktär. Stämda instrument är givna på Lerdalsstämman, men i år omfattar stämman även stämda stämband.

Vi hörs och ses, hälsar Svärdsjö Spelmanslag!


Allspelslåtar:

Lerdalslåten av Anders Säbb
Över sjö och land efter Skinnar Albin i Transtrand
Baltzerjungfrun av Ragnar Forslund i Älvdalen
Ryggsäcken efter Hans Haglöv i Torsång
Pekkos Helmers vals från Bingsjö
Mormors brudpolska av Wilhelm Hedund
Vägen till Dalstuga av Jonas Knutes