Anmälan till Stiftsgårdslägret

Nu kan du anmäla dig till fyra olika kurser på UngtFolk-lägret på Stiftsgården 8-9 april. En kurs speciellt för nyckelharpa, en för gitarr och två låtspelskurser med inte mindre än sju superfina spelmän som lärare! Det kommer bli en fantastisk helg med Anna Karlsson, Jerker Hans-Ers, Eemil Rutanen, Petrus Dillner, Margaretha Mattsson, Therese Olsson och Kjell-Erik Eriksson.

Låtspel för ungdom, nyckelharps- och gitarrkursen leds av Jerker Hans-Ers, Petrus Dillner och Eemil Rutanen

Nedan kan du anmäla dig på en av kurserna och det finns ett åldersspann för varje kurs. Åldern är en rekommendation och inte en benhård gräns så om du har kompisar som är lite äldre eller yngre så kan du gå med dem ändå. Om du spelar gitarr eller nyckelharpa och har kommit ganska långt så kan du också gå kursen även om du skulle vara lite för ung.

Kursen kostar 500 kr om du är medlem i Dalarnas spelmansförbund och 700 kr om du inte är det. I avgiften för lägret ingår mat, boende och undervisning. Här kan du bli medlem: Bli medlem

Vi bor i våningssäng i Stiftsgårdens fina lägergård och man får ta med sig egna lakan och handduk. För samtliga kurser gäller att du kan hantera ditt instrument och att du är beredd att lära dig på gehör, genom att lyssna/titta/härma. Du kommer att få med dig noter hem från lägret men det är också bra att ha med något att spela in på!

Ledare på låtspelskurserna: Anna Karlsson, Therese Olsson, Margaretha Mattsson och Kjell-Erik Eriksson.

Ledare på låtspelskurserna: Anna Karlsson, Therese Olsson, Margaretha Mattsson och Kjell-Erik Eriksson.

Låtspel för barn (8-13 år)
Träffa fyra spelmän och massor av nya och gamla kompisar! Anna Karlsson, Therese Olsson, Margaretha Mattsson och Kjell-Erik Eriksson (som också leder vuxenkursen på lördagen) lär ut några av sina favoritlåtar. Alla melodiinstrument är välkomna men om du har ett Bb eller Eb-instrument kan det vara bra att veta att tonarterna vi kommer spela är vanligtvis C, G, D och A. Anmäl dig här senast 1 mars!

Låtspel för ungdom (13-18 år)
Ungdomskursen kommer att jobba med folkbandet HRD (tidigare kända som Triplex), med Jerker Hans-Ers som huvudledare. Här får du såklart nya låtar men även prova att spela dem i arrangemang med stämmor och komp. Dessutom får kursen besök av Anna Karlsson och Kjell-Erik Eriksson. Alla melodiinstrument är välkomna men om du har ett Bb eller Eb-instrument kan det vara bra att veta att tonarterna vi kommer spela är vanligtvis C, G, D och A. Anmäl dig här senast 1 mars!

Låtspel på nyckelharpa (13-18 år)
På denna kurs får du fler låtar och trix till din nyckelharpa av Petrus Dillner, en av medlemmarna i HRD. Kursen kommer både att ha egna spelpass och spela ihop med låtspelskursen och gitarrkursen. Anmäl dig här senast 1 mars!

Folkmusik på gitarr (13-18 år)
Träffa Eemil Rutanen, gitarrist i HRD, som visar hur han tänker när han ska spela folkmusik med andra. Kursen fokuserar på att kompa folkmusik på gitarr och kommer både att ha egna spelpass och spela ihop med låtspelskursen och nyckelharpskursen. Anmäl dig här senast 1 mars!

Om du redan anmält dig behöver du inte göra det igen!