Bullermyrens spelmanslag startar i Borlänge

Totte, Idris, Dania och Bajo förbereder starten av Bullermyrens Spelmanslag. Foto: Jon Holmén

Totte, Idris, Dania och Bajo förbereder starten av Bullermyrens Spelmanslag. Foto: Jon Holmén

Bullermyrens spelmanslag är namnet på vårt färskaste spelmanslag som startar 20 mars kl 19:15-20:45 i Stora salen på Musikskolan i Borlänge. Namnet pekar på släktskapet till bandet Bullermyren som under flera år visat vilken ljuv musik som kan uppstå när spelmän från olika traditioner möts och delar musik med varandra. Fröet till bandet Bullermyren och det nu kommande Bullermyrens spelmanslag såddes i mötet mellan Björn Lindström och Idris Jafo. Björn hörde Idris spela på en konsert i Gävle, telefonnummer utbyttes och nu åtnjuter vi frukterna av intresset för den andres musik i form av bandet som hörts från många av Dalarnas folkmusikscener. Här kan du se ett smakprov från Bullermyrens framträdande på Folkmusiknatta i höstas. Och ett till från 2016.

Anmäl dig till Bullermyrens spelmanslag
I mars startar spelmanslaget som liksom bandet Bullermyren tar avstamp i de rika folkmusiktraditioner som finns i Sverige och Syrien. Ledare för spelmanslaget är Idris Jafo, Saz- och Oudlärare från Aleppo och grundare av bandet Bullermyren, tillsammans med Bajo Kohring, nyutbildad fiollärare vid Ingesunds Musikhögskola med inriktning på folkmusik. Spelmanslaget kommer träffas att tisdagar från och med den 20 mars och siktar till att börja med på ett framträdande på Stora scenen på Bingsjöstämman under invigningsprogrammet 4 juni. Du kan redan nu anmäla dig att vara med. Här anmäler du dig!

Workshop för alla Dalarnas spelmanslag
Samtliga spelmanslag i Dalarna kan boka ett gästbesök från Idris och Bajo från och med februari. Vid besöket berättar de om Bullermyrens spelmanslag och lär ut en låt ur spelmanslagets repertoar. Besöket är kostnadsfritt. Vill ert spelmanslag ha ett besök av Idris och Bajo? Maila Jon Holmén på Folkmusikens hus. jon.holmen(at)folkmusikenshus.se