Sjunde podden seglar in

Nu finns fortsättningen på vallmusiktemat från förra avsnittet att lyssna till.

Spelmanspodden presenterar det andra programmet om vallmusik, nu handlar det om vilka vägar som denna gamla bruksmusik tar sig fram på i dagens samhälle. I programmet möter du sångerskorna och spelmännen Sara Parkman och Samantha Olanders som turnerat runt och gjort succé med föreställningen ”Fäboland”, nyligen släppte de skivan ”Matriarkerna”.

En grupp forskare planerar ett stort tvärvetenskapligt projekt om fäbodlandskapet och vallmusiken, hör antikvarierna Jennie Tiderman-Österberg och Anna-Karin Jobs Arnberg berätta mera. Susanne Rosenberg är mångsidigt verksam som forskare, sångerska och pedagog på Musikhögskolan i Stockholm, hon berättar om hur man hittar sin starka röst – och hur är det, fungerar lockrop i en storstad? Tonsättaren Karin Rehnqvist har sen länge använt klanger från lockrop och vallmusik – men hur får man in denna musikaliska urkraft på ett notpapper?

Här hittar du Spelmanspodden nr 7