Spel och dans vid Daslokan

Nu blir det dans på Daslokan igen! Malungs spelmanslag och Malungs folkdanslag återupplivar en gammal tradition att dansa på ett torkat jordgolv ute i skogen mellan Malung och Limedsforsen. Platsen som använts och återfanns för några år sedan ligger precis i anslutning till en gammal avrättningsplats där det finns fyra dokumenterade avrättningar de senaste århundradena.

Daslokan vinj[1].jpg

Lördagen den 2 juni håller spel- och folkdanslagen från Malung i ett program där man börjar vid avrättningsplatsen och inviger en en nyrenoverad minnessten och sedan fortsätter man bort till Daslokan där Lima spelmämn, Malungs spelmanslag, Malungur och Sjungarfolket ser till att det dansas och spelas vid Daslokan igen. Passa på att uppleva en gammal tradition med dans och musik ute i naturen! Programmet börjar kl 15:00. För vägbeskrivning och mer info: http://vasterdalaspelman.kallbacks.se