Låtar på gränsen- Leif Inge Schjølberg

Hej Leif Inge. Nu är det inte långt tills vi ses i Sälen. Är du laddad?

Ja, jag kör ju elbil så jag kan inte vara annat! Skämt åsido tycker jag att det blir spännande att komma till Dalarna och träffa era folkmusiker. Jag har ju varit mycket i Rättvik men inte på andra ställen så det blir också kul.

Du skall ju både ha konsert på fredagen och kurs på lördagen. Vad kan man vänta att få ta del av dessa dagar?

Vågå är ett starkt folkmusikfäste i Norge och jag tänker spela traditionella låtar som jag lärt av gamla gubbar här hemma. Det är bla Jakob Skogum och Ola Opheim som båda bodde i bygden där jag växte upp. I kyrkan blir det säkert också ett par lyarslåttar som jag gillar att spela i den miljön. På kursen blir det enbart spel och utlärning på gehör som man gjort enligt tradition.

Tycker du att det är stor skillnad på musiken i Vågå och Dalarna?

Det är både skillnader och likheter. Svårt att svara på.

Kul att du kommer till oss. Vi hoppas på många deltagare i både kyrkan och på kursen.

Ja det skall bli kul!