Back to All Events

Furudals bruk, Ore


Spelmansstämma i Furudals Bruk 12-14 augusti 2016.
För 8:e året i rad är det spelmansstämma i Furudals Bruk. Stämman inleds Fredag 12/8 19.00, med välkomstkonsert i Ore kyrka. Tema för året är Malung och Malungs spelmanslag står då naturligtvis för första delen av konserten. I den 2:a delen får vi lyssna till Eiwor Kjellberg band. Fortsättningen på fredag kväll sker i Kättingsmedjan i Furudals Bruk, buskspel och spontan dans. Lördag 13/8 kurser, aktiviteter, buskspel, dans och konserter. Spelmanslagen från Malung, Orsa, Ore, Rättvik, Boda, Alfta står för dansen. Pers Hans & Alexander och Fällmans Ukulele orkester står för två av konserterna.
Söndag 14/8 avslutas stämman med en folkmusikinspirerad gudstjänst ute på Älvön i Furudals Bruk. För detaljerat program se Facebooksidan: Furudals bruk spelmansstämma eller furudal.nu
 

Earlier Event: August 12
Lomviksgården, Idre
Later Event: August 19
Kyrkan och Gammelgården, Torsåker