Back to All Events

Lerdalshöjden, Rättvik

Med stor glädje och inte så lite stolthet kan vi berätta att Valkyrien (fd Allstars) kommer till Rättvik och Hotell Lerdalshöjden. Den norska gruppen Valkyrien med frontpersonen Tuva Syvertsen har i över 10 år, i olika skepnader, etablerat sig som en av Skandinaviens mest kända folkrockband. Musiken tar inspiration från olika håll men med tydliga rötter i den norska folkmusiken.

Traditionella instrument som hardangerfela och to- rader (durspel) blandas med rock och popmusik på ett sätt som lockat publik även utanför folkmusikvärlden. Tuva har en unik röst som rör sig fritt mellan genrer och uttryck, från kvartstoner till raspig rock. Många svenskar hörde henne nyligen i samband med Polarprisutdelningen där hon gjorde en egensinnig cover på Metallicas låt One. Valkyrien ses oftast på större scener och festivaler och detta är en fantastisk chans att se dem i en nära konsert.

Gulaschsoppa, även veg, serveras från kl 18.

Konserten görs i samarbete med FaluFolk musik&dans och Kulturutveckling Gävleborg med stöd av Bilda Mitt och Kulturrådet.

Välkommen!


Earlier Event: February 9
Hembygdsgården, Orsa
Later Event: February 17
Gamla prästgården, Bingsjö